Proiectul multilateral Phoenix

no images were found

Casa de Cultura a Sindicatelor Craiova implementeaza proiectul multilateral PHOENIX, finantat de Comisia Europeana, prin intermediul Agentiei Nationale de Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Acesta va avea loc in comuna Leu, intre 11-19 octombrie 2011. 30 de tineri din Romania, Grecia, Franta si Ungaria vor participa la acest proiect. 2 tineri vor fi de etnie rroma si 5 tineri din mediul rural.
Acest proiect este bazat pe ideea „eco-antreprenoriatului”. Definitia acestui concept a fost data de echipa noastra de voluntari si se refera la „arta de a crea lucruri noi, utile din resurse reciclabile, folosindu-ne de creativitate, imaginatie si munca in echipa”
LEU este o comuna importantă în România, unde arta şi cultura sunt reprezentate prin artizanat. Scopul echipei de proiect este acela de a consolida conştiinţa europeană în special prin dezvoltarea abilităţilor interculturale de dialog pentru 30 de tineri participanţi din România, Ungaria, Grecia şi Franţa timp de 8 zile, încurajând acceptarea, toleranţa şi înţelegerea reciprocă. Prin acest proiect cei 21 de tineri veniti din afara Romaniei vor impartasi cunostintele si experientele proprii legate de dezvoltarea sustenabila si importanta ei.
Metodele folosite vor fi: jocuri interculturale, jocuri de nume, energisere, dezbateri, prezentari publice, interviuri, educatie intre egali, invatarea prin experienta, jocuri de strategie si workshop-uri active. Ei isi vor dezvolta creativitatea cunoscand o noua cultura, invatant respectul pentru cei diferiti de ei, simtind stilul de viata al unei tari straine, departe de prejudecati.

Obiective specifice, prioritati ale proiectului:

1. Incurajarea unei atitudini pozitive fata de respectarea activa a masurilor specifice dezvoltarii durabile la nivel european pentru  30 de tineri participanti
2. Dezvoltarea abilitatilor de confectionarea de obiecte de uz specifice diverselor culturilor reprezentate in proiect utilizand materiale reciclabile pentru  30 de participanti
3. Cresterea nivelului de informatii despre dezvoltarea durabila rurala prin masuri la indemana tinerilor pentru 30 de participanti din 4 tari timp de 8 zile.
Facilitarea dialogului intercultural intre tineri din Europa din diferite medii culturale si sociale dincolo de diferente , asemanari, prejudecati si stereotipuri .

CE REZULTATE DORIM SA OBTINEM

Rezultatele proiectului:

1. Context antreprenorial internaţional. Aplicaţii: „Completarea CV-ului pentru proiecte – model UE, folosind abordări inovative” , astfel cei 30 de tineri vor constientiza importanta imaginii de sine si a modalitatii de expunere a capacitatilor si competentelor personale si profesionale .
2. 30 de tineri isi vor dezvolta creativitatea si indemanarea – Aplicaţia individuală „ce pot face doua maini dibace”.
3. 30 de participanti ce provin din medii de viata diferite vor lua contact cu cunoaşterea realităţilor complexe prin procesul inovării. „Algoritm multi-nivel de integrare treptată a noutăţilor” .
4. Cei 30 de tineri vor invata metode şi tehnici de stimulare a creativităţii – Punerea in practica a cunostintelor si aptitudinilor „Reciclabil…deci util”.
5. 30 de tineri vor mari gradul de inţelegerea a necesităţii  cunoaşterii contextului local/regional/interneţional pentru elaborarea de proiecte antreprenoriale.
6. 30 de participanti ai proiectului „Phoenix” vor valorificarea informaţiile rezultate din cunoaşterea contextului local/regional prin punerea in aplicatie a metodelor de lucru invatate in proiecte de viitor.
7. Imbunătăţirea calităţii vieţii a 3 tineri ,ce provin din mediul rural , prin implicare activă în proiecte care vizează performanţa.
8. Evolutia a 2 tineri de etnie rroma  ca cetăţeni activi, utili comunităţii din care fac parte.
9. Folosirea/interpretarea informaţiilor de catre cei 30 de tineri  în toate demersurile antreprenoriale.